Södertälje slog Björklöven i hockeyallsvenskan efter ”omöjligt” målSÖDERTÄLJE. Toppmöte och sexpoängsmatch mellan Södertälje och Björklöven.

Då avgjorde Emil Alba med ett ”omöjligt” mål.

– Jag tittar inte ens, säger målskytten till Sportbladet efter matchen.

I toppmötet mellan Södertälje och Björklöven under fredagskvällen i Scaniarinken var det hemmalaget som tog hand om taktpinnen från start.

SSK fullkomligt sköljde över sin motståndare och hade hela 20–6 i skottkolumnen efter 20 spelade minuter.

Stod för ”omöjligt” mål

Men det blev ingen målfest trots det. Det dröjde till slutminuterna av den första akten innan nollan spräcktes. Hemmalaget dumpade pucken ner i gästernas zon och Emil Alba kom farandes i en rasande fart. Från den förlängda mållinjen drog han på ett våldsamt slagskott som på något sätt letade sig in i nättaket bakom Joona Voutilainen.

– Ibland så. Det var kul. Jag har tänkt att jag ska skjuta lite mer så jag tänkte att jag drar på den här så får vi ser var den hamnar. Så kom den över mållinjen och så sopade jag på den. Jag tror inte det var så många som var beredda på det, säger Alba och fortsätter.

Södertäljes Emil Alba jublar efter 1-0-målet mot Björklöven.
Södertäljes Emil Alba jublar efter 1-0-målet mot Björklöven.

Chockförlust efter uppehållet

Uddamålsledningen stod sig till den tredje perioden där gästerna forcerade för en kvittering. Men Södertäljes bjässe till målvakt, Nikita Tolopilo, stod emot och höll sin andra nolla för säsongen.

I öppen kasse fastställde Johan Ivarsson slutresultatet till 2–0. I och med segern är nu Södertälje tillbaka på vinnarspåret. Laget, som hade fem raka segrar inför uppehållet, åkte på en chockförlust mot tabelljumbon Almtuna senast.

– I den här ligan så kan alla slå alla, men vi gjorde en riktigt dålig insats. Det var skönt att vi kan ta helg med en seger efter en sådan insats.

Med tre poäng in på kontot ligger de kvar på fjärde plats i tabellen med 33 inspelade poäng, samma som motståndaren Björklöven.

– Jag tycker vi gör en bra match. Arbetsinsatsen är där och det är riktigt bra slit. Överlag hade vi mycket lägen att göra fler mål än vad vi gjorde.Source link


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *