Belgiens Eden Hazard svingar mot tyska protestenTyskland protesterade mot Fifa inför förlustmatchen mot Japan.

Nu är Belgiens Eden Hazard kritisk mot beslutet.

– Det kanske hade varit bättre att inte göra det och vinna i stället, säger han enligt RMC Sport.

Det var i samband med tyskarnas VM-premiär mot Japan som spelarna markerade mot Fifa. Landslaget ställde upp för ett lagfoto och höll för sina munnar som en slags protest mot Fifas förbud att bära ”One Love”–bindeln.

Nu svingar den belgiske Real Madrid–spelaren Eden Hazard mot aktionen.

– Det kanske hade varit bättre att inte göra det och vinna i stället (Tyskland föll med 1–2), säger han enligt RMC Sport.

– Vi är här för att spela fotboll, jag är inte här för att skicka ett politiskt budskap. Det finns andra personer som är bättre lämpade för det.

Schweiz lagkapten Granit Xhaka har inte heller några tankar på att göra en liknande protest.

– Vi är inte här för att ge lektioner, har han sagt enligt L’Équipe.

Pekar på mångfald och ömsesidighet

Det tyska fotbollsförbundet förklarade protesten på sina officiella kanaler och skrev bland annat att man ville vara ett exempel för de värderingar man lever för i landslaget och pekade på mångfald och ömsesidighet.

”Det här handlar inte om ett politiskt budskap: mänskliga rättigheter är inte förhandlingsbara. Det borde vara självklart. Men det är det tyvärr inte fortfarande. Det är därför detta budskap är så viktigt för oss. Att förbjuda oss från BINDELN är som att förbjuda våra munnar. Vår hållning står fast”.Source link


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *