Från Boden till Skara för Rikard N Skoglund

Rikard N Skoglund, travkusk och expert
Rikard N Skoglund, travkusk och ny travexpert för Betbroker

Från en framgångsrik onsdag och V86, där Rikard N Skoglund både satte straffsparken utanför kupongen samt en seger inom ramen, styr han nu riktningen till Skara och Axevallas V75-tävlingar imorgon lördag. En hel del resande blir det, och fredagens eftermiddag spenderades i Boden.

– Ja, jag tog bilen till Arlanda så jag kunde flyga till Luleå och ta mig till Boden. Det är bara drygt 35 mil till Arlanda från där jag bor i Sundsvall, men hela 60 mil till Boden, så det passar bäst så här. Nu sitter jag på flygplatsen i Luleå igen efter en ganska bra eftermiddag, säger Rikard N Skoglund och fortsätter: 

– Jag vann med Hagentoy, men det var väl ganska väntat. Sen blir det överanattning i Stockholm och bil till Axevalla imorgon. Man får kämpa på mellan loppen också. 

Spela på matchen här

Över till just lördagens begivenheter, där det finns några spännande möjligheter. 

– V75-1 (häst nummer 12) Testa Di Cavolo är en ganska rejäl häst som jag vann med på bra sätt senast. Hade väl lite problem med travet i sista sväng, men var ändå stark och hann fram. Han möter några tuffa hästar nu, men känns som en outsider. Lång distans passar bra så spåret behöver inte vara iskallt. Ska jag nämna något motbud tycker jag faktiskt det finns en jätterysare i (häst nummer 5) Rally Gunnar som jag sett vinna på den långa distansen senaste två loppen. Glöm inte bort den, fortsätter Rikard N Skoglund.

Vad tror du om andra loppet?
– I V75-2 kör jag (häst nummer 3) Miss Hejaracka, tränaren Pihlström ringde och var väldigt uppåt på hur hästen kändes i träningen – så vi hoppas formen är riktigt bra. Borde kunna få ett bra lopp härifrån, och ska inte nonchaleras. Känns som ett öppet lopp, och av övriga nämner jag främst (häst nummer 1) I Adore You samt (häst nummer 6) Syria A.T.

I vilket lopp ser du din bästa chans?
– Min absolut bästa chans kommer i gulddivisionen och V75-3 där jag har fått äran att köra favoriten (häst nummer 3) On Track Piraten igen. Jag tycker det är en motiverad favorit också. Visst hade han lite problem med en tand senast och blev struken. Självklart provar jag mot ledningen, och om inget konstigt sker måste han vara väldigt svårslagen. Han imponerade på Romme när han tog emot Propulsion, och om formen är fortsatt fin kan jag inte se någon motståndare som ska plocka ned oss. Den långa distansen känns bara som en fördel, och jag tycker det känns mycket bra och är, fortsätter Rikard N Skoglund som även kommer till start i V75-6.

– I V75-6 kör jag (häst nummer 2) Tayson Bi, det är inte någon dålig häst men här känns det som vi får försöka fixa ett så bra lopp som möjligt och försöka nå en fin placering. Jag tror att det blir svårt att vara bland de främsta, säger Rikard N Skoglund som också kör ett lopp utanför V75-kupongen.

Spela på matchen här

– Här inleder jag dagen i lopp 4 med (häst nummer 4) Emmylou, jag har lite dålig koll på den hästen, men sett att hon gjort det bra på slutet. Vi får försöka ordna en fin resa så kanske vi kan vara med och slåss om det igen, avslutar Rikard N Skoglund.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here