Skoglund med en straffspark på V75 – samt en rysare som provar jänkarvagn för första gången

Rikard N Skoglund, travkusk och expert
Rikard N Skoglund, travkusk och ny travexpert för Betbroker

Segrarna duggar in tätt för Rikard N Skoglund numera och han ligger redan före resultatmässigt jämfört med fjolårets succe.

Till dagens tävlingar på Bergsåker kör han bland annat omgångens största favorit som avslutar V75:an. 

– I lopp fem, V75-1, kör jag 4 Mr Matjes som är en fin häst, men lite krångligt spår i volstart. Vi kommer tappa en del från start och behöver klaff på loppet för att duga. Jag varnar lite speciellt för 3 Mr Clayton J.F. som jag kört på slutet, säger Rikard N Skoglund, som också finns med i Gulddivisionen.

– I Gulddivisionen, som är lopp 7, V75-3, kör jag 6 West Wing men det krävs något extra för att duga och vi jagar nog bara pengar. Visst är 2 Zenit Brick bra men jag har en känsla att det kan hända lite saker i detta lopp och tycker det är öppnare än så. Jag förordar främst 4, 9 och 1 bakom Zenit Brick.

I lopp 8, V75-4, väntar 8 Smedheim Solan för Rikard N Skoglund.

– Smedheim Solan är en fin häst och kan vara med där framme någonstans. Det ser upplagt ut igen för 6 Smedsbo Faksen som verkar ha grym form, men de som inte vill spika tycker jag ska tänka på hästarna 10, 2 och 9 samt min egen 8 bakom, fortsätter Rikard N Skoglund som finns med i ytterligare tre lopp.

– Lopp 9, V75-5, och här kör jag en intressant häst i 6 Okashi Cheri som vi provar jänkarvagn på för första gången. Han är startsnabb och jag gör ett rejält försök att nå till spets. Vi får se vad som händer men känns som ett kul rysarbud. Skulle 1 Master Hill hålla upp ledningen blir den nog svårslagen men jag tycker det ser ut som ett öppet lopp. Hästarna för mig är 1, 3, 4, 6 och 10. 

Hur ser du på chanserna med 12 Weekend Fun i Lopp 10, V75-6?
– Jag har tyvärr fått ett dåligt läge med 12 Weekend Fun. Volstart gör att det inte är fullt så iskallt men ser ändå svårt ut. Behövs rejäl överpace för att vi ska kunna nå framskjuten placering men i ett öppet lopp ska han inte nonchaleras helt för de som garderar. Möjligt 1 tar spets för att sedan släppa till favoriten 7 Global Trust. I övrigt är nr 2 och 5 hästar att tänka på.

I dagens sista lopp väntar omgångens största favorit för Rikard N Skoglund.

– Lopp 11, V75-7, och här kör jag själv omgångens största favorit. Det är några tuffa motståndare som nu också är strukna och behåller han den fina formen, inte strular på något sätt och jag kommer bra överens med honom ser det väldigt bra ut. Nästan som en straffspark skulle man kunna säga, men den ska slås också. Jag vet att många spelare alltid försöker fälla favoriten i sista avdelningen, men jag tror på en mycket bra segerchans. Till och med om vi inte skulle bli släppta till ledningen, jag kommer vara offensiv från start, så tror jag han kan vinna från utvändigt ledaren. Så det känns bra, avslutar Rikard N Skoglund.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here